ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΑΣ ONLINE

  Για τις υπερβολικές τιμές των καυσίμων και γενικώς το αυξημένο κόστος χρήσης του αυτοκινήτου δε χρειάζεται καν να αναφερθούμε, είναι γνωστές καταστάσεις για όλους μας δυστυχώς. Αυτό που πολλοί δε γνωρίζουν όμως είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε τη συγκεκριμένες διαδρομές που κάνουμε (είτε καθημερινές είτε έκτακτες) με άλλο άτομο που βολεύει η συγκεκριμένη διαδρομή και κατα συνέπεια να μοιραστούμε και τα έξοδά της. Όλα αυτά φυσικά μέσα απ το αγαπημένο μας ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Υπάρχουν ιστοσελίδες στην Ελλάδα στις οποίες  αφού γραφτείτε δωρεάν και δώσετε τα στοιχεία σας, μπορείτε να δηλώσετε τη διαδρομή που θέλετε να κάνετε και να αναζητήσετε συνταξιδιώτες με τους οποίους θα μοιραστείτε τα έξοδα. Μπορείτε να ζητήσετε μεταφορικό μέσο άλλου ή να προσφέρετε το δικό σας. Είναι μια ιδανική λύση όταν κάνετε μια συγκεκριμένη διαδρομή καθημερινά καθώς επίσης και για μακρινά ταξίδια τα οποία γνωρίζετε απο πριν πότε ακριβώς θα τα πραγματοποιήσετε. Η οικονομία που θα κάνετε θα είναι μεγάλη χώρια τα οικολογικά οφέλη που έχει μια τέτοια κίνηση.. Κάποιοι ενδοιασμοί που έχουν αρκετοί για το πως θα συνταξιδέψουν μ ένα εντελώς άγνωστο άτομο ελαχιστοποιείται απ το ότι το site  μέσα απ το οποίο κλείσατε αυτή τη διαδρομή, έχει τα στοιχεία σας καθώς και το που πηγαίνετε. Εξάλλου μπορείτε να κάνετε και ενδιαφέρουσες γνωριμίες γιατί όχι?
Κάποιες σελίδες που προωθούν στη χώρα μας την ιδέα του συνεπιβατισμού είναι οι εξής:
CARPOOLING

VOLEUEI.GR

SINEPIVATISMOS

Καλές και ευχάριστες διαδρομές σε όλους.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΑΓΑΘΩΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


Πολλοί απο εσάς σίγουρα θα έχετε σκεφθεί ότι κάποια αντικείμενα που σας είναι άχρηστα αν και σε καλή κατάσταση να μπορούσατε να τα δίνατε κάπου που να πιάσουν τόπο είτε ακόμη και να μπορούσατε να τ ανταλλάξετε με κάτι που θα χρειαζόσασταν.
Όλα αυτά μπορείτε να τα καταφέρετε μέσω ενός κινήματος που με τη βοήθεια του ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχει εξαπλωθεί σ όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, της δωρεάν ανταλλαγής προιόντων, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο άλλους. Είναι ουσιαστικά μία νέα οικολογική και οικονομική συνήθεια ενάντια στην καταναλωτική μανία του σύγχρονου κόσμου. Δεν είναι ένας ακόμη τρόπος που προτείνουμε για να κερδίσετε χρήματα, αν και μπορεί να γίνει και αυτό, αλλά μια εναλλακτική πρόταση ενάντια στον άκρατο καταναλωτισμό και στην οικονομική κρίση που μας έχουν επιβάλλει. Γιατί να πληρώσετε κάποιο αντικείμενο καθημερινής χρήσης αφού μπορείτε να το αποκτήσετε δωρεάν?
Κάποιες ιστοσελίδες που λειτουργούν με αυτή τη φιλοσοφία είναι οι εξής:

FREECYCLE

Tο κίνημα του freecycle εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και στην Ελλάδα. Μέσω αυτού του group μπορείτε να χαρίσετε κάποιο αντικείμενο ή και να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και να το αποκτήσετε ΠΑΝΤΑ και ΜΟΝΟ ΔΩΡΕΑΝ. Τα group χωρίζονται ανάλογα με την πόλη οπότε είναι πολύ εύκολη η αναζήτηση.
XARISETO
Eίναι ένα site με βασικό σκοπό να μειωθεί ο όγκος των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγει στη χωματερή, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, ένα πάρε δώσε χωρίς χρηματα.Eπ ευκαιρίας διοργανώνουν χαριστικό παζάρι στις 12 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στην οδό Δελφών
BOOKSMANIA.GR
Μέσω αυτής της σελίδας μπορείτε να ανταλλάξετε τα βιβλία που έχετε ήδη διαβάσει, με άλλα βιβλία των υπολοίπων μελών δωρεάν!Πολύ χρήσιμο για λάτρεις του κόσμου του βιβλίου όπως επίσης και το
BOOKCROSSING
το οποίο βασίζεται σε μια πανέξυπνη ιδέα της απελευθέρωσης βιβλίων δηλ όποιος θέλει να χαρίσει ένα βιβλίο γράφει στη σελίδα τον τόπο και το χρόνο που θα το αφήσει και όποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να πάει να το πάρει με την προυπόθεση ότι κι αυτός αφού το διαβάσει θα το 'απελευθερώσει' μετά. Υπάρχουν έτσι καταγεγραμμένες οι διαδρομές των βιβλίων.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - FREEWARE PROGRAMS AND SOFTWARE


Πριν απο λίγα χρόνια όποιοι ισχυρίζονταν ότι στο κοντινό μέλλον όποιος δε γνωρίζει χρήση υπολογιστών θα θεωρείται αγράμματος θεωρούνταν υπερβολικοί αν όχι γραφικοί. Οι εξελίξεις βέβαια τους δικαίωσαν. Ελάχιστα πλέον σπίτια δεν έχουν κάποιο Η/Υ laptop ή netbook κιόλοι περνάμε πολλές ώρες μπροστά τους είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση.Εκτός όμως από χρόνο ξοδεύουμε και αρκετά χρήματα αγοράζοντας λογισμικό προγραμμάτων ή παιχνιδιών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Κι όμως μέσα απ το ΙΝΤΕΡΝΕΤ μπορούμε να βρούμε αντίστοιχες εφαρμογές εντελώς ΔΩΡΕΑΝ εξοικονομώντας αρκετά χρήματα. Δε μιλάμε βέβαια για κλεμμένα ή 'σπασμένα' προγράμματα, αυτά δε μας αφορούν. Επειδή κυκλοφορούν χιλιάδες σελίδες με δωρεάν προγράμματα και παιχνίδια, χωρίς να είναι όλες αξιόπιστες, θα σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά κάποιες που γνωρίζουμε και που μπορέιτε να βρείτε ότι κρίνετε απαραίτητο.

LINUX
Το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα που αποτελεί μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε microsoft και apple .

OPENOFFICE
Ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα άξιος αντίπαλος του microsoft office

ΔΩΡΕΑΝ ANTIVIRUS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

AVAST
AVIRA
MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS
PANDA CLOUD ANTIVIRUS
AVG FREE

ΚΑΙ προσοχή στα ψεύτικα antivirus!!!

ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

FREE.GR
FREESOFT.GR
OPENSOFT.GR
DWREAN.NET
DOWNLOAD.CNET
BESTFREEWAREDOWNLOAD
FREEWAREFILES
DAILYFREEWARE

ΣΥΜΒΟΥΛΗ. Μείνετε μακρυά απο ύποπτες σελίδες με δήθεν δωρεάν εφαρμογές. Οι ιοί παραμονεύουν!