ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Αναδημοσιεύουμε απ' την πολύ καλή σελίδα ΚΑΛΑ ΝΕΑ μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση.

H ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα λειτουργεί σε αρκετές σχετικές κοινότητες εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια πολύ καλή λύση για άνεργους,άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες η απλά για άτομα που τους αρέσει η ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων.
Πως λειτουργεί η ιδέα;
Π.χ κάποιος που επισκευάζει τηλεοράσεις μπορεί να επισκευάσει την τηλεόραση κάποιου που έχει κομμωτήριο και αυτός να του προσφέρει ένα κούρεμα η κάποιος που παράγει λάδι να ανταλλάξει το λάδι με κάποιον που παράγει μέλι η να το δώσει σε κάποιον που θα του προσφέρει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι του.


ΔΙΚΤΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
XARISETO.GR “ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΟ”
http://www.xariseto.gr/viewforum.php?f=304


ΟΒΟΛΟΣ (ΠΑΤΡΑ)
http://www.ovolos.gr/


ΔΊΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
http://www.tem-magnisia.gr/index.php


ΣΠΟΡΙ(ΛΗΜΝΟΣ)
http://sporilimnou.blogspot.com/


ΠΕΛΙΤΙ
http://www.peliti.gr/


LETSNET(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
http://www.lets.net.gr/
ΧΡΟΝΟΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ
http://www.logo-timis.gr/index.php/main/viewby/services/0/0

Πληροφορίες για αντίστοιχες υπηρεσίες που λειτουργούν στο εξωτερικό μπορείς να βρεις στην σελίδα του xariseto.gr εδώ


Ένα πολύ καλό άρθρο που είχε δημοσιευτεί και παλιότερα στο παρόν blog και περιγράφει τις εμπειρίες μιας γυναίκας που ζει μέσω ενός τέτοιου δικτύου εδώ και 13 χρόνια υπάρχειεδώ


Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η περίπτωση του Μαρκ Μπόιλ που αποφάσισε να ζήσει για ένα χρόνο χωρίς χρήματα και υπάρχει σχετικό άρθρο για αυτόν εδώ, και εδώυπάρχει το forum που έχει δημιουργήσει.


Αν δεν θέλεις για την ώρα να ενταχθείς σε ένα τέτοιο δίκτυο χρησιμοποίησε την όλη ιδέα σαν εφαλτήριο για να βοηθήσεις σε οτιδήποτε κάποιον φίλο σου και το πιο πιθανόν είναι ότι θα σε βοηθήσει και αυτός σε κάτι στο μέλλον.Ακόμη και αν δεν λάβεις ποτέ ανταπόδοση όμως θα έχεις ανταμειφθεί μέσω της χαράς που θα διαπιστώσεις ότι λαβαίνεις όταν βοηθάς κάποιον.
Πολλά links έχουν παρθεί από το παρακάτω blog. www.fasouli.wordpress.com
από το υπέροχο http://genia700euro.pblogs.gr

ΕΥΡΕΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πριν ξεκινήσουμε για ένα ταξίδι ή για να επισκεφθούμε κάποιους γνωστούς μας σε μία όμως άγνωστη περιοχή για εμάς και δε διαθέτουμε GPS καλό θα ήταν να ρίξουμε μια ματιά στο διαδίκτυο και να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη βέλτιστη διαδρομή που μπορούμε να ακολουθήσουμε κι έτσι να γλιτώσουμε χρόνο κι έξοδα. Υπάρχουν αρκετές σελίδες που μπορούν να μας βοηθήσουν με μεγάλη ακρίβεια. Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικές

GOOGLE.MAPS
DRIVEME
YOUDRIVE
PLOIGOS
LETSGO.GR

TIPS για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης: Μπορείτε μέσω της σελίδας του ΟΑΣΘ να πληροφορείστε σε πόση ώρα θα περάσει το επόμενο λεωφορείο απο τη στάση σας ΕΔΩ

KATEBAΣΤΕ E BOOKS ΔΩΡΕΑΝ

Όλο και περισσότερος κόσμος τον τελευταίο καιρό προτιμάει να διαβάζει ηλεκτρονικά βιβλία και παρόλο που κι εγώ πιστεύω ότι το βιβλίο στην κανονική του μορφή δε θα χαθεί ποτέ και πάντα θα είναι κάτι το ιδιαίτερο είναι καλό να έχουμε εναλλακτικές λύσεις στην ανάγνωση των αγαπημένων μας τίτλων. Σ αυτήν τη ραγδαία αύξηση των E BOOKS σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης όπως η kindle, η nook, το bebook ή  η Sony Reader μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να αποθηκεύσει χιλιάδες βιβλία και να τα διαβάσει στις ευανάγνωστες οθόνες τους.Περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτές τις συσκευές μπορείτε να διαβάσετε εδώ Τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορεί να τ αγοράσει κανείς απο πάρα πολλά online καταστήματα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα απο διάφορες σελίδες να κατεβάσετε εκατοντάδες τίτλους εντελώς δωρεάν είτε στα ελληνικά είτε σε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε όπως:
free-ebooks
ebooks4greeks
openbook
freebooksingreek
gutenberg