Start Up Greece. Tο πρώτο πλήρες No stop shop για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!

Αναδημοσιεύουμε απ το http://g700.blogspot.com/ 


Πέντε μέρες μετά την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα με μία στάση, γίνεται τώρα πραγματικότητα και το πρώτο πλήρες No stop shop για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!

Το Start Up Greece είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα, όπου συγκεντρώνονται σε μία ιστοσελίδα όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος για να ξεκινήσει ή να χρηματοδοτήσει μέσα από δημόσια προγράμματα μία επιχείρηση. Κίνητρα, χρηματοδότηση, έρευνες και νομικό πλαίσιο είναι όλα εκεί και όχι μόνο.
Το Start Up Greece αποτελεί παράλληλα μια διαδραστική κοινότητα δικτύωσης και συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Χρησιμοποιεί τα social media για να φέρνει κοντά ανθρώπους, ιδέες, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια, φορείς, για να γεννηθούν συνεργασίες και επενδυτικά σχέδια.
Σύμφωνα με τους εμπνευστές τού το Startup Greece εκφράζει την Ελλάδα του «Ναι, γίνεται»: την Ελλάδα που προσπαθεί, παράγει, κοιτά έξω από τα σύνορα, αναζητά αγορές, ενώνει τους ανθρώπους και τις ιδέες τους, δίνει έδαφος στην επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Προάγει το δικαίωμα στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία, στον πειραματισμό, στην καινοτομία.
Υποστηρίζεται από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑΝ) και την ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με κοινότητες νέων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έλαβε τον περασμένο Οκτώβριο το ΥΠΑΑΝ για την προώθηση της νέας και νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα στη στρατηγική αναπτυξιακής αναδιάρθρωσης της οικονομίας.
Με το Start Up Greece να προάγει τη δικτύωση των νέων πρωτίστως επιχειρηματιών καθώς και την έγκαιρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων, και το ΓΕΜΗ να αποτελεί τη βάση για ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα με μια στάση, ελπίζουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μικρή εξελισσόμενη επανάσταση στο για χρόνια ταλαιπωρημένο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας. Αν μάλιστα σε λίγες μέρες περάσει χωρίς «περιβαλλοντικές εκπτώσεις» το πολυνομοσχέδιο της Γ.Γ. Βιομηχανίας του ΥΠΑΑΝ για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με το νόμο της Γ.Γ. Εμπορίου για το προ-πτωχευτικό και αργότερα το Σχέδιο για μια Ελλάδα Φιλική προς τις Επιχειρήσεις (δέσμευση για άρση 30 σημαντικότερων εμποδίων στην επιχειρηματικότητα), τότε θα μιλάμε για μια πρώτη ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων ενάντια στη γραφειοκρατία που θα έχει ανεβάσει την Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας αρκετές θέσεις. Ταυτόχρονα, θα έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να μπει το επιχειρείν στην καρδιά της ατζέντας για τη νέα γενιά.  
 
Πηγή δημοσίευσης http://g700.blogspot.com/2011/04/start-up-greece-yes-we-can.html

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Για το πόσο τραγικό είναι το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα δε χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα, γιατί το βιώνουμε λίγο πολύ όλοι μας είτε προσωπικά είτε στο ευρύτερο οικογενειακό ή φιλικό μας περιβάλλον. Το ποιά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίχει ο κάθε άνεργος ξεχωριστά δε μπορεί να φανεί σε καμμία στατιστική με απλά ψυχρά νούμερα. Ένα απ τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στον ΟΑΕΔ είναι το ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ το οποίο σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες προσφέρει ειδικές τιμές και προσφορές σε διάφορα προιόντα και υπηρεσίες. Χωρίς βέβαια να δίνει φοβερή οικονομική ελάφρυνση και όντας ουσιαστικά απλά ένα παυσίπονο στη γάγγραινα της ανεργίας  είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει να εξοικονομηθούν κάποια χρηματα στον ατομικό ή οικογενειακό προυπολογισμό. Εξάλλου για να το πούμε απλούστερα, ότι χρήματα μπορεί να γλιτώσει κανείς σ αυτή την οικονομική κατάσταση καλό και απαραίτητο είναι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Είχα καιρό να ανεβάσω κάποια ανάρτηση λόγω ενός μικρού προβλήματος υγείας και ορμώμενος απ αυτό, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω κάποιες σελίδες που θα μπορούσαν να σας φανούν χρήσιμες σε διάφορα θέματα που αφορούν την υγεία όλων μας.
Πρώτα απ όλα δείτε κάποιες σελίδες που μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε εφημερεύοντα νοσοκομεία και φαρμακεία στην περιοχή σας.
E-DATABASE
IN.GR ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
E-HOSPITAL
NOSOKOMIA.GR
VRISKO 
Επίσης στις πιο πολλές ιστοσελίδες δήμων έχει link  τις καθημερινές εφημερίες.

Υπάρχουν πολλές ιατρικού περιεχομένου σελίδες που μπορείτε να βρείτε πολύ χρήσιμες συμβουλές για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί ή ακόμη να σας δώσουν και live συμβουλές για πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης. Αυτό βέβαια σε καμία μα καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στο γιατρό που πρέπει να πραγματοποιήσετε ( αυτό άλλωστε το τονίζουν και οι ίδιοι ) απλά έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα. Εξάλλου είναι πάντα χρήσιμο και για εγκυκλοπαιδικούς αν θέλετε λόγους να γνωρίζουμε κάποια πράγματα που μπορεί να μας φανούν χρήσιμα κάποια στιγμή για εμάς ή για αγαπημένα μας πρόσωπα. Κάποιες τέτοιες χρήσιμες σελίδες είναι οι εξής:
IATRONET
E-HOSPITAL
ACROBASE  καθώς επίσης και δεκάδες σελίδες ιδιωτικών εξεταστικών κέντρων και διάφορα blogs με ανάλογο περιεχόμενο.
Να είμαστε όλοι καλά και να απολαμβάνουμε το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει προσφερθεί δηλ τη ζωή μας.